Fredrikskerk Kloosterhaar krijgt nieuwe toiletgroep en pantry

De Frederikskerk krijgt een nieuwe toiletgroep in het verlaagde deel van de kerkzaal. De verbouwing start begin februari 2019 en zal enkele maanden duren. Het plan is bedacht vanuit de wensen van OKOT, en daarmee indirect de gemeente. Naast twee toiletten, waarvan één geschikt voor mindervaliden, komt er een multifunctionele open ruimte met kinderspeelhoek, pantry en kapstokken. Het toilet in de consistorie blijft gewoon behouden.

De verbouwing wordt met een knipoog naar de authentieke, sobere baksteenarchitectuur van de Twentse architect Jan Jans uitgevoerd. De originele structuur van de kerk, gebouwd in 1950, wordt dan ook niet of nauwelijks aangepast. De nieuwe diagonale houten wandbekleding is een knipoog naar de kenmerkende houten deuren in de kerk. Het kleurenpalet en de overige signing is conform de officiële PKN-huisstijl. Al met al verandert er weinig aan de uitstraling van de kerk, maar is deze binnenkort wel een aantal praktische functionaliteiten rijker!