Aangescherpte coronamaatregelen – 5 oktober

De overheid heeft gisteren de coronamaatregelen rondom kerken aangescherpt. De kerkenraad heeft ervoor gekozen om het dringende advies van de overheid te respecteren. In deze mail informeren we je over hoe we als Protestantse Gemeente Sibculo-Kloosterhaar omgaan met die nieuwe regels.

Aangescherpte regels:

• Maximaal 30 mensen tijdens eredienst.
  • Mondkapje dragen bij verplaatsingen in de kerk.
  • Geen samenzang.

Aanmelden voor de kerkdienst

Om één en ander in goede banen te leiden zal er gewerkt worden met een aanmeldingssysteem.

• Reserveer tijdig je plek voor de kerkdienst. Dit kun je per mail of telefonisch doen tot vrijdagavond 19.00 uur.
  • Telefonisch aanmelden kan op dinsdag t/m vrijdag ’s avonds tussen 18.00 – 19.00 uur bij Hanny Koerssen (0523-242112).
  • Aanmelden per mail kan via opgavekerkdiensten@onzekerk.nu
  • Het aanmelden voor de kindernevendienst en kinderoppas gaat op dezelfde wijze.
  • Bij opgave geef je door met hoeveel personen je naar de kerkdienst komt. En/of hoeveel kinderen er naar de kindernevendienst/oppas komen.
  • In de maand oktober mogen maximaal 30 mensen (exclusief medewerkers) samenkomen tijdens de eredienst.
  • Mochten er teveel aanmeldingen zijn, dan word je hierover geïnformeerd.

Regels in de kerk

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Ook als een van je huisgenoten klachten heeft blijf je thuis.
  • Draag een mondkapje bij binnenkomst, verplaatsingen en het uitgaan van de kerk.
  • Bij de kerk word je ontvangen en krijg je een zitplaats toegewezen.
  • We zitten op minimaal 1 ½ meter afstand van elkaar. Alleen gezinnen, echtparen en/of huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
  • Tijdens de diensten wordt er niet gezongen.
  • We verlaten de kerk via de zijpaden en beginnen daarbij bij de achterste rij.

Livestream

Vanaf zondag 11 oktober gaan we weer volgens het rooster diensten houden. Zowel vanuit de Fredrikskerk als de Kloosterkerk. Thuis kun je de kerkdienst op afstand bijwonen via Kerkomroep (alleen geluid) of YouTube (geluid en beeld). De kerkdienst wordt vanaf 9.30 uur live uitgezonden via www.kerkomroep.nl. Wij hopen dat je ondanks alle maatregelen kunt genieten van de kerkdienst.