Kerk-zijn in tijden van Corona

Ook de kerkdiensten in de maand april vinden GEEN doorgang. Hoe we dan Kerk zijn in tijden van corora? Vooral door vieringen via internet, radio en TV. De kerkenraad wenst u dan ook waar u ook bent en waar u ook luistert een gezegende dienst toe. Blijf omzien naar elkaar en pas goed op uzelf.

Kerkdienst Höftekerk
Zondag 29 maart gaat ds. Henry Dorgelo voor in een kerkdienst in de Höftekerk te Hardenberg. De dienst begint om 10.45 uur en is live te beluisteren via kerkomroep. Er worden ook tv beelden van deze dienst gemaakt. Deze zijn te zien via Youtube. Wanneer u zoekt onder PKN Baalder dan krijgt u deze dienst en enkele vorige diensten te zien.

Dominee Dorgelo verneemt graag per mail uw reacties. De mogelijkheid bestaat namelijk om ook in de Kloosterkerk en/of de Fredrikskerk zulke diensten te maken en uit te zenden.

Vieringen op televisie

Komende zondagen verzorgt ds. René de Reuver meditaties vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Deze worden door de EO uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. Bij de vieringen wordt materiaal gemaakt om thuis te vieren.

Bij RTV Oost is er de komende zondagen om 10.00 uur live kerkdiensten te zien op TV Oost, rtvoost.nl, de Facebookpagina van RTV Oost en in de gratis app van RTV Oost.

Luisterlijn

Een luisterend oor voor inwoners van Sibculo en Kloosterhaar. In deze tijd van crisis is het hartverwarmend om te zien hoe mensen naar elkaar om zien. Allerlei initiatieven zijn ontwikkeld en worden ontwikkeld. Als kerk willen wij ons steentje bijdragen. Wij willen praktische hulp bieden, maar daarnaast ook doen waar we goed in zijn; luisteren. Inwoners van beide dorpen, wel of geen kerklid, mogen iedere morgen tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met 0523-273736. Dominee Dorgelo zal dan een luisterend oor bieden.

#NietAlleen

Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Zoekt u ook hulp, of wilt u hulp bieden? Bel dan naar 0800-1322 of ga naar nietalleen.nl.