Mededeling over MFC De Horst

Gezamenlijke mededeling van de “Hervormde Gemeente Kloosterhaar Sibculo” en “ Multi Functioneel Centrum De Horst”.

Een kerkelijke samenleving in deze moderne tijd, bereidt zich voor op de nabije toekomst. “onze kerk-Onze Toekomst”.

Afscheid Hervormde gemeente van de Horst

Enkele jaren geleden heeft het stichting bestuur van De Horst de gebouwen overgenomen van de Hervormde gemeente Kloosterhaar-Sibculo. Vanaf dat moment is de Hervormde gemeente Kloosterhaar-Sibculo huurder voor het gebruik van De Horst.
Een in Sibculo en Kloosterhaar gehouden enquête die door 672 personen is ingevuld gaf overduidelijk de wens aan om samen (Hervormde Gemeente en Gereformeerde kerk) verder te gaan.

De Fredrikskerk in Kloosterhaar en de Kloosterkerk in Sibculo zijn de kerkelijke gebouwen waarin wij vanaf 2018 onze diensten gaan houden.

Afscheidsdienst

Op 17 december 2017 vindt een afscheidsdienst plaats in De Horst, aanvang 9.30 uur. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn, om samen te herdenken en te vieren. Een kijkje terug in de tijd, maar ook het vizier gericht op de toekomst “Onze Kerk”. Na de dienst nodigen wij u graag uit voor een kop koffie.

Overdracht van goederen

In het kader van de goede relatie tussen stichting bestuur De Horst en de Hervormde gemeente Kloosterhaar-Sibculo heeft de kerkenraad voorgesteld om alle goederen die van waarde zijn voor De Horst te schenken aan De Horst. Onder meer “de beamer, preekstoel, orgel, kerkklok” etc.

Toekomst van De Horst

De Horst is goed voorbereid, zij heeft krachtig het initiatief genomen en is klaar voor de toekomst. Zo is en blijft er alle ruimte voor trouw- en rouwdiensten. U kunt in De Horst vergaderen, een feestje of verjaardag vieren. De Horst is en blijft het multifunctionele centrum van Sibculo.

Vrienden van De Horst

Om voorbereid de toekomst in te gaan heeft De Horst de donatie “vrienden van De Horst” in het leven geroepen. Dit is een jaarlijks donateurschap van € 50,- per jaar, per lid. Als bonus krijgt u hiervoor 10 consumptiemunten of 10% korting op uw feestje in De Horst. Allen die de Horst een warm hart toedragen worden van harte uitgenodigd om lid te worden. U kunt zich aanmelden bij Albert de Jager 0523-241748

Bestuur De Horst Hervormde kerkenraad Kloosterhaar-Sibculo

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.